Apr 19, 2010

Fasting camp


This Friday am going to fasting camp for one week. That means 7 days on water. How did I get myself into this?
It all started in January when 2 of my good friends decided to go to fasting camp. I said its stupid to think that one week on water will make you slimmer and happier and more energetic person, if you continue living in your comfort zone after that. But as they were convinced that this will be so life changing and great and I could only say what I have been reading about it (and that was not much) I decided to go there with them. So then I can say, been there - done that and that's waist of your time and money.
But after promising to go there I started to read more about it and trying to get myself emotionally ready, because lets face it, 1 week with out food is quite hard thing to do.
And I stop eating potato chips! I used to have 3 big bags (about 1 kg) per week, what made 4 kg per month. Its all crazy when you stop thinking of it. Its over 3 months now and am still struggling every time when am in food shop.
So this will be my experiment for getting to know if fasting is so great as they say. They say it helps against most of health problems, you will lose appetite against unhealthy food, clears your head and gives you lots of energy. And yes, makes you to lost weight, even am most skeptical about how long that will stay.
More about my experiment you can read during next 2 weeks :)


8 comments:

  1. Nüüd on küll kamm. Ma ei saa aru sellest teemast absoluutselt, miks 99% naisterahvaid on võtnud pähe, et nad on paksud ja peavad 10 kg alla võtma? Kust selline mõte üldse pähe ronib?

    Ma kardan, et see käib umbes nii:
    Neiu X (juhuslikult peeglist möödudes iseendale): "Hmm...kas ma olen pisut juurde võtnud? (Ma mäletan nagu, et sõbranna Merle võttis eelmisel kuul kaalust 5 kg alla ja näeb nüüd nii vinge välja...)"
    Neiu X (iseendale): "Jah, tõepoolest -olengi paks...!"
    Neiu X (mõne aja pärast iseendale): "Appi...ma olen kohutavalt paks -pean vähemalt 10 kilo alla võtama!"
    Neiu X (täiesti paanikas iseendale): "Kui ma kohe kaalu alla ei saa olen ma kohutavalt kole sest kõik pekid võppuvad!"
    Neiu X (tülpinult ja lootusetult): "Ma olengi lootusetult paks ja kole..."

    Jutu iva: paksuseteema on nagu igiliikur -see toodab ennast ise ilma, et selleks oleks mingit põhjust. Selleks, et ennast paksuks pidada, ei pea paks olema.

    ReplyDelete
  2. See on jah jube, et isegi peenikesed naised arvavad et nad peaks alla võtma. Aga mina isiklikult ei lähe sinna kaalu kaotama vaid võtan seda kui uuringut, kas paast tõesti aitab kõigi tervise hädade vastu nagu lubatakse.

    ReplyDelete
  3. Tervis on kompleksne süsteem. Tuleb liikuda, heina niita, kive tõsta ja mitme km kaugusele poodi kõndida. Lisaks peab sööma kõvasti kapsast ja kaalikat, otra, herneid ja õhtul veini ja õlut jooma.

    Kõike seda loomulikult paljajalu.

    Ma kardan, et sa vist isegi ei võimle korralikult? Mitu kätekõverdust sa teed?

    ReplyDelete
  4. Ma olen sinuga täitsa nõus!
    Ma loodan et kunagi ma jõuan ka selleni aga seni ma pean tunnistama, et mai jõua ühtegi kätekõverdust teha :( ei võimle, ei venita, päevas saan vaevu oma 10 000 sammu täis. Joomisega on ka väga kehvad lood.

    ReplyDelete
  5. Issand, kilo kartulikrõpse nädalas!!! :O
    Kuidas sa selle juures nii kena ja sale välja näed?
    Mõnel on ikka vedanud (mõtlen seda täiesti siiralt).
    Minu ainus mittevajalik toit on võib olla paar šokolaadikommi päevas ja isegi siis pean toidul silma peal hoidma, et kaalus püsida.

    ReplyDelete
  6. Ma olen ise ka ni tänulik oma kehale ja geenidele, et söön mida soovin ja keha ei liiguta aga silma ei riiva.
    Kole on see et mind pidevalt hirmutatakse, et ma lähen paksuks kui ni jätkan, a la peale 30 jääb iga gramm külge.
    Kuid kunagi ma avastan ka enda jaoks mingi meeldiva trenni ja saan ka mõned lihased, ni et jõuan poest ühe korraga tuua kartulit, õuna, apelsiini ja melonit!

    ReplyDelete
  7. Ma ei usu, et ainevahetus peale 30 kardinaalselt muutub. Mul on ka sugulasi, kes on üle 50 ja seljatagant üle 20 ei pakuks ning samuti söövad kõike, mida hing himustab.
    Mul nii palju vedanud pole, aga võtan seda, et kõike suvalistes kogustes suhu ei topi, kui iseloomukasvatust :) . Midagi peab ju positiivset kah olema :).

    Ise tegin kunagi peale jõule traditsioonilise vee (või õigemini vee- ja tee-) päeva. Pärast lapse sündi ma seda polegi saanud teha, sest katsu sa näljasena lapsega samas tempos püsida :D.

    Aga parim veepäev oli pärast jõule üksi kodus Hermann Hesse Siddhartat lugedes. See sobis lihtsalt suurepäraselt kokku :).

    Muide, väga nunnu soojaveekott on sul! ;) :)

    ReplyDelete
  8. Oi jah, see soojaveekott annab sooja ja teeb tuju ka heaks :)

    ReplyDelete